Virtualus kryžiažodis „Pasitikrink savo kompiuterinio raštingumo žinias“, skirtas Pasaulinei informacinių technologijų plėtros dienai

123456789101112131415
Across
  1. 4. Tai mažas, ranka valdomas įtaisas, turintis du arba daugiau mygtukų ir plonu kabeliu arba „Bluetooth“ ryšiu sujungtas su kompiuteriu.
  2. 9. Kokia šalis turi vieną greičiausių „Wi-Fi“ pasaulyje?
  3. 10. Elektronų greitkeliai, kuriais perduodami bitai tarp įvairių kompiuterinės sistemos įrenginių.
  4. 11. Žinios, perduodamos vienų asmenų kitiems tiesiogiai (žodžiu, veiksmu) arba netiesiogiai (įvairiomis komunikacijos priemonėmis).
  5. 13. Per internetą bendraujantys žmonės vadinami?
  6. 14. Duomenų atvaizdavimo kompiuteryje pagrindinis ir mažiausias elementas? Paprastai kompiuterinėje sistemoje operuojama stambesniais fiziniais vienetais.
  7. 15. Kokias bangas naudoja „Wi-Fi“ ryšys?
Down
  1. 1. Tai įrenginys, kuriame laikinai arba pastoviai saugomi duomenys jų apdorojimo metu.
  2. 2. Tai šiuolaikinė informacinė technologija, integruojanti tradicinius ir originalius duomenis, kuriuos valdo kompiuterinė sistema, panaudodama duomenų įrašymo ir atkūrimo techninę įrangą, veikiančią realiame laike.
  3. 3. Iš ko buvo pagaminta pirmoji pelė?
  4. 5. Sudėtingas elektromechaninis prietaisas, kuris sukuria specialius elektroninius kodus, kai nuspaudžiamas kuris nors klavišas.
  5. 6. Itin patogi laikmena, nedidelis, svarbiausia – iš jo informacija skaitoma ir į jį įrašoma itin sparčiai, beveik kaip naudojantis standžiuoju disku.
  6. 7. Darbalaukyje matomi grafiniai ženklai vadinami?
  7. 8. Didžiausias naujienų portalas Lietuvoje: nuo politikos iki gyvenimo būdo, nuo verslo iki „žvaigždžių“ gyvenimo.
  8. 12. Kenkėjiška programa, neigiamai veikianti kompiuterius, jų programinę įrangą, duomenis: užima atmintį, standžiojo disko talpą, naudoja mikroprocesoriaus resursus, mažina duomenų apdorojimo spartą.