Podden som fruktade solnedgången. Fredagsquiz

1234567891011121314151617181920
Across
 1. 3. Vilken skräckkomedi utspelar sig på julafton i en liten stad som heter Kingston Falls?
 2. 4. Vad heter skräckfilmen som den australiska regissören Jennifer Kent slog igenom med?
 3. 6. Jason Voorhees från Fredagen den 13:e. I vilken film hittar han sin hockeymask som han så gärna bär?
 4. 9. Och vad är det svenska namnet som vi lär känna denna Ondska som? (Dubbelfråga)
 5. 10. I vilket land är skräckfilmen ”Midsommar”, om ett gäng amerikaner som hamnar i ett lite annorlunda svenskt midsommarfirande, inspelad?
 6. 13. Margot Kidder och James Brolin spelade paret i centrum för vilken skräckfilm? (del av filmens namn)
 7. 15. I Richard Donners The Omen från 1976 får vi bekanta oss med Antikrist själv dvs Damien. Han adopteras tidigt av Robert och Kathy, men vad blir hans efternamn?
 8. 18. I filmatiseringen av The Shining från 1980, vilket är det ett speciella rumsnummer du ska passa dig för?
 9. 19. I Exorcisten blir den unga flickan Reagan besatt av demonen Pazuzu, demonen får dock ett annat av Reagan när en uppenbarar sig när hon använder ett Ouijabräde (del av namnet)
 10. 20. En myt säger att denna slasherfilm först gick under namnet The Babysitter Murders, vilken är filmen?
Down
 1. 1. I Spielbergs Jaws plågas Amity Island utav hajattacker. Hajen döptes under inspelningarna efter Spielbergs advokat, vad fick den för namn?
 2. 2. Med bland annat Drew Barrymore i en av rollerna så brukar denna skräckfranchise ofta krediteras för att ha återupplivat skräckgenren genom att kombinera en traditionell slasherfilm med humor. Men vilket år kom den första filmen i denna franchise?
 3. 5. Familjen Eriksson har köpt hus och bil ute på landet. När de väl har flyttat in i huset börjar märkliga saker att hända. Någon slags varelse som kan visa sig osynlig och synlig skepnad döljer sig i huset. Vad heter filmen?
 4. 7. Tonårsflickorna Katie och Becca diskuterar en legend om ett förbannat videoband som får den som tittar på det att förgås på…ja hur många dagar är det?
 5. 8. En utomjordisk ondska vaknar till liv i staden Derry var 27e år. Vad är förnamnet på hans offer som är iklädd det gula regnstället? (Dubbelfråga)
 6. 11. Vem har rösten till dockan Chuckie i nyinspelningen av Childs Play från 2019? (del av skådespelarens namn)
 7. 12. Vad heter den lilla flickan som Ripley tar hand om i Aliens från 1986
 8. 14. I A nightmare on elm street: Freddys Dead får vi bekanta oss med Freddie Kruegers adoptivfarsa som gestaltas utav vem? (del av skådespelarens namn)
 9. 16. Vad heter filmen som har denna musik?
 10. 17. För den breda massan är hon känd som THE SCREAM QUEEN, hennes föräldrar var båda skådespelare, mamman mördas i en av filmhistoriens mest kända duschscener, men vad heter hennes pappa i förnamn?